Corul și Fanfara,, Muncă și Lumină'' la ceas aniversar.

vineri, 29 ianuarie 2021

În luna ianuarie a acestui an se împlinesc 80 de ani de când a luat naștere corul Muncă și Lumină. Bazele acestui amplu ansamblu coral și instrumental au fost puse de vrednicii de pomenire Părintele Nerva Florea, ctitorul Bisericii Ortodoxe din Ghelari, și domnul învățător Gheorghe Moș. Gândul acestor povățuitori ai Ghelariului vine ca un firesc al dorinței lor de a vitaliza viața cultural artistică din zona noastră.


După ce s-au sfătuit cu domnii Faur Avram, conducătorul minei, și cu  Lucaci Iosif, au reușit să strângă 45 de bărbați înzestrați cu voce bună și ureche muzicală.

Repetițiile corului s-au ținut cu multă dăruire și implicare, astfel încât în Duminica Floriilor a anului 1941, acest cor a fost pe deplin pregătit să dea răspunsurile la Sfânta Liturghie.

Nu după mult timp, acest grup a devenit cor mixt, îmbogățind prin activitatea lui neobosită , vistieria nepieritoare a  culturii și tradițiilor din Ținutul Pădurenilor.

De asemenea, prin activitatea corului și fanfarei din Ghelari s-a pus început bun construcției minunatei Catedrale a Pădurenilor.

Muncă și Lumină la Ministerul Propagandei Nationale,București
Corul sub conducerea înv. Gheorghe Moș și Fanfara sub conducerea dl. Iosif Mersici
 

 La ceas aniversar dorim să aducem un omagiu celor care atunci au pus gândurile bune în practică și care prin munca lor au lăsat tradiția corului și fanfarei din Ghelari. Prin munca acestor oameni putem spune că numele Ghelariului a răsunat în toată țara și nouă nu ne rămâne decât să le cinstim memoria și să încercăm sa facem lucruri la fel de bune și frumoase pentru satul nostru drag.