Tabara studențească ASCOR-Cluj la Ghelari

vineri, 5 august 2016

Tabara studențească ASCOR-Cluj la Ghelari

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, în perioada 2 – 13 august are loc în localitatea Ghelari, capitala Ținutului Pădurenilor, Tabara studențescă de vară organizată de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Romani  din Cluj Napoca, sub îndrumarea părintelui Ciprian Negreanu. Tabăra de anul acesta este intitulată: “Comorile de omenie şi credinţă din lada de zestre a satului românesc. Satul românesc – între moarte şi renaştere”, tema fiind profund legată de fenomenul părăsirii satelor şi a gospodăriilor româneşti şi odată cu acestea, depărtarea de adevărata înţelegere a credinţei pe care omul de la sat o cuprindea prin simplitatea inimii. Din bogatul program al activităților taberei fac parte: drumeții în natură și la Mănăstirea Prislop, cateheze și discuții libere, competiții și jocuri sportive, ateliere de creație metaniere, cruciulițe, cioplituri în lemn, icoane, cusături tradiționale, cântece tradiționale și folk, seri duhovnicești cu invitați deosebiți: IPS Andrei, IPS Serafim, PS Gurie, PS Macarie, PS Daniil, pr. conf. Vasile Vlad, arhim. Andrei Coroianu, pr. Iustin și pr. Pantelimon de la Oașa, conf. dr. Sebastian Moldovan, etnograful pădurenilor Rusalin Ișfănoni și regizorul Nicolae Mărgineanu.

Joi, 4 august 2016, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei a efectuat o vizită părintească celor aflați în tabără. Într-un cadru natural foarte pitoresc, Întâistătătorul Eparhiei hunedorene a vorbit tinerilor participanți despre importanța înțelegerii, asumării și menținerii tradițiilor satului românesc, mulțumindu-le în același timp pentru faptul că au ales ca loc de desfășurare a taberei din acest an parohia Ghelari, Episcopia Devei și Hunedoarei, acest ținut încărcat de istorie, de spiritualitate creștin-ortodoxă românească, dar și de multe tradiții păstrate cu sfințenie de oamenii locului. De asemenea, i-a îndemnat pe cei prezenți să rămână în aceeași dragoste și unitate frățească și să ducă mai departe lucrarea începută în cadrul ASCOR Cluj.

La final, toți cei prezenți s-au bucurat de darurile primite din partea Preasfințitului Părinte Gurie, alături de arhiereasca sa binecuvântare.

Sursa: http://episcopiadevei.ro/index.php/2016/08/05/tabara-studenteasca-ascor-cluj-la-ghelari/