Sinaxă cu stareții Mănăstirilor din Episcopia Devei și Hunedoarei la Schitul Ghelari

sâmbătă, 14 august 2010

http://basilica.ro/sinaxa-cu-staretii-manastirilor-din-episcopia-devei-si-hunedoarei-la-schitul-ghelari/Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Întâistătătorul bisericii hunedorene, la Schitul Ghelari, s-au desfășurat ieri, 22 iunie, lucrările celei de a II-a sinaxe din acest an, cu stareții mănăstirilor din Episcopia Devei și Hunedoarei.

Momentul premergător ședinței a fost binecuvântat prin săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii de către Preasfințitul Părinte Gurie, în biserica din Ghelari, liturghie în cadrul căreia tânărul diacon Fessner Remus a fost sfințit în treapta de preot pentru biserica din parohia Răchitova, Protopopiatul Hațeg, informează episcopiadevei.ro.

Tema dezbătută a fost „Trezvia în monahism”, preocupare de căpetenie a monahilor în comuniunea permanentă cu Dumnezeu și despătimirea continuă în războiul nevăzut al fiecărui călugăr, pelerin spre Împărăția cerurilor.

Totodată, Părintele Episcop Gurie, a accentuat importanța trezviei în urcușul duhovnicesc al monahului, cât și contracararea ispitelor contemporane ce atentează la păstrarea curată a minții.